World Cup Dalby Forest

Na de eerste ronde van de Wereldbeker in Zuid-Afrika, zijn de rijders weer op het vaste land van Europa, alhoewel… vaste land, voor menigeen was het toch nog een eindje varen of vliegen, dus zo vast is het ook weer niet!

Als opener en publieksopwarmer stond op vrijdag de Sprint Eliminator op het programma, een korte streetrace door het dorpje Pickering in de nabijheid van het natuurgebied Dalby Forest. Volgens het 4-cross concept vonden de heats plaats en werd de wrijving tussen rubber en asfalt nog eens getest. De race biedt veel vertier voor de toeschouwers en het feit dat vele toppers aan de start stonden en zelfs ene Brian Lopes zich vertoonde, geeft aan dat dit concept ook volgens de rijders mag blijven.

Op zaterdag waren de junioren en U23 heren aan de beurt. Sinds de afgelopen jaren zijn dit zeker voor ons ook erg interessante races, aangezien de nieuwe lichting uit ons land, mede de wedstrijd bepalen. Bij de junioren was het onder andere Thijs Zuurbier, die een nette race reed en op een achtste plek eindigde. Bij de U23 waren het de nieuwe Rabo Offroad boys die zich lieten zien. Met Michiel van der Heijden op een zevende plek, met zicht op de rijders ervoor, en Marco Minnaard op een elfde stek in een zeer sterk veld.

UCI Results Dalby Forest

Tekst en foto’s: Coen & Jeroen

Dit bericht is geplaatst in World Cup. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.